دانلود کتاب «شرفنامه» اثر شرفخان بدلیسی، مهمترین منبع تاریخ کردها

موضوع: تاریخی، کتاب
نویسنده: Ismail
بازدید:
نوشته‌شده در: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۶

داگرتنی پەرتووکی «شەرەفنامە» بەرهەمی شەرەفخانی بدڵیسی؛ گرینگترین پەرتووک سەبارەت بە مێژوی کورد، ساغکردنەوە ڤێلادیمیر ڤیلیامینۆف زێرۆنۆف  ‌.  دانلود کتاب «شرفنامه» اثر شرف‌خان بدلیسی؛ کامل‌ترین کتاب تاریخی راجع به کردها، به تصحیح و اهتمام ولادیمیر ولییامینوف زرنوف

داگرتنی پەرتووکی «شەرەفنامە» بەرهەمی شەرەفخانی بدڵیسی؛
گرینگترین پەرتووک سەبارەت بە مێژوی کورد، ساغکردنەوە ڤێلادیمیر ڤیلیامینۆف زێرۆنۆف

‌.

دانلود کتاب «شرفنامه» اثر شرف‌خان بدلیسی؛
کامل‌ترین کتاب تاریخی راجع به کردها، به تصحیح و اهتمام ولادیمیر ولییامینوف زرنوف

  • عنوان (کردی): شەرەفنامە
  • عنوان (فارسی): شرفنامه
  • نویسنده: میرشرف‌خان بدلیسی
  • تصحیح: ولادیمیر ولییامینوف زرنوف
  • ناشر: سن پترزبورگ، دارالطباع آکادمیه امپراتوریه
  • تاریخ انتشار: ۱۸۶۰ م. ~ ۱۲۷۶ق.
  • زبان: فارسی، فرانسوی
  • تعداد صفحات: ج۱. ۵۰۸، ج۲. ۴۰۲ صفحه

کتاب «شرفنامه» (شەرەفنامە، Şerefname) مشهور به تاریخ مفصل کردستان، کتابی‌ست دو جلدی و تاریخی، در باب تاریخ سلسه و قبایل مختلف مردم کرد از آغاز تا به ۱۰۰۵ هـ. ق / ۱۵۹۶ م. (زمان نوشتن کتاب شرفنامه) به زبان فارسی که توسط امیرشرفخان بدلیسی (زاده: ۲۵ فوریه ۱۵۴۳ – درگذشت: ۱۶۰۳) نوشته شده است.

این کتاب به گفته مصحح روسی آن، ولادیمر ولییامینوف زرنوف؛ «معتبرترین، مهم‌ترین و قابل ملاحظه‌ترین بخش تاریخ کرد است» زیرا که عمدتاً «حاوی جزئیاتی است که در هیچ جای دیگر ذکر نشده‌اند مثل سنت‌ها، آداب و رسوم، روایات تاریخیِ فواهی، یا وصف وقایعی که خود مؤلف شاهد آن‌ها بوده است» و از این بابت «منبعی است که ارزش و اهمیت  آن در وصف نمی‌گنجد». (به نقل از کتاب شرفنامه، بخش «سخن ناشر»، انتشارات اساطیر، ۱۳۷۷).

توضیحات درباره این نسخه: نسخه‌ی دیجیتالی و اسکن‌شده‌ی این کتاب (در دو جلد) که در اختیار شما قرار دارد، به‌این دلیل که مقدمه به‌زبان فرانسوی (از چپ به راست) و متن کتاب به زبان فارسی (از راست به چپ) است، و اسکن کتاب از زبان فرانسوی، یعنی از چپ به راست شروع شده است و به‌این دلیل متن فارسی از آخر به اول شروع می‌شود. البته این مشکل در جلد اول به چشم می‌خورد و در جلد دوم چنین نیست. 

نکته: این نسخه از این کتاب، توسط «مؤسسه‌ی کردی پاریس» (Fondation-Institut kurde de Paris) اسکن و پویش شده‌است و از آرشیو و بایگانی این مؤسسه است.

اشتراک‌گذاری :

دانلود و اطلاعات بیشتر

دیدگاه‌های شما
دیدگاه کاربران درباره مطلب بالا
  • دیدگاه ارسال‌شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.