داگرتنی وتاری «لێکۆڵینەوەکانی کوردناسی لە ئێران»؛
نووسینی ئەحمەد محەممەدپور و مەهدی ڕەزایی لە ژمارەی ۴ی گۆڤاری ئێراننامەگ، زستانی ١٣٩۵
دانلود مقاله «مطالعات کردشناسی در ایران»؛
نوشتهی احمد محمدپور و مهدی رضایی از شماره ۴ام نشریه ایراننامگ، سال اول، زمستان ۱۳۹۵
«مطالعات کردشناسی در ایران: مروری بر موضوعات و رهیافتها» (لێکۆڵینەوەکانی کوردناسی لە ئێران)، مقالهای فارسی حدوداً ۴۰صفحهای از شماره ۴ام فصنامه «ایراننامگ» است که توسط دو محقق و پژوهشگر .
این مقاله توسط «احمد محمدپور» دانشجوی بخش مردمشناسی دانشگاه واندربیلت، ایالات متحده آمریکا و «مهدی رضایی» استادیار گروه علوم اجتماعی، دانشگاه پیام نور به رشته تحریر درآمده است و بخشی از شماره ۴ فصلنامهی علمی-پژوهشی «ایران نامگ» (سال اول، شمارۀ ۴، زمستان ۱۳۹۵) است.
«ایران نامگ» فصلنامۀ علمی-پژوهشی، مستقل و دوزبانۀ ایرانشناسی است که به سردبیری محمد توکلی طرقی در دانشگاه تورنتو منتشر میشود. ایران نامگ را با اقدام به «اشتراک»، هدیه دادن و یاری مالی دریابید و یار برازندگی و پایداری این فصلنامۀ مستقل ایرانشناسی باشید!
از طریق این «لینک» میتوانید به صورت آنلاین این مقاله را در وبسایت فصلنامه مطالعه نمائید. همچنین نسخه PDF مقاله را در جعبه دانلود (در پایینتر) وبسایت دانلود نمائید و مطالعه نمایید.
شروع و بخشی از مقاله اینگونه است:
«مسایل و مباحث سیاسی و تاریخی پیرامون ”کردها“ در خاورمیانه در خلال قرن اخیر به صورت کل و مشخصاً در چند سال گذشته از جایگاه ویژهای برخوردار بوده است. این جایگاه چه از حیث ژئوپولتیک و چه از بعد علمی-دانشگاهی زمینهای برای تولید ادبیات نظری و پژوهشی وسیع دربارۀ «کردها» فراهم آورده است. با این حال، علیرغم تلاشهای گوناگون برای فهم جامعه و فرهنگ کردستان، روایتهایی گوناگون و گاه متناقض از واقعیتهای درون این فرهنگ عرضه شده که فهم آن را از جایگاه موضوعی صرفاً علمی به عرصهای برای نبرد روایتها ارتقا داده که خود بر پیچیدگی و ابهامهای مرتبط با فرهنگ و جامعه در کردستان افزوده است.
بدین ترتیب، گسترۀ تاریخ و فرهنگ کردستان عمدتاً به مسایل سیاسی و قومی کاهش یافته است. این امر، نه تنها اهمیت مطالعات فرهنگی و اجتماعی را به حاشیه رانده، بلکه در بسیاری موارد تحقیقات علمی را نیز با نارساییهای نظری و روششناختی مواجه ساخته است.»